Messer-plasma-, -kaasu- ja -laser­leikkauskoneet

Saksalainen Messer Cutting Systems GmbH kuuluu plasma-, poltto- ja laserleikkauksen markkinajohtajiin koko maailmassa. Messer panostaa vahvasti tuotekehitykseen ja asiakaskohtaisiin kokonaisratkaisuihin. Koko materiaalinkäsittelyn tehokas hallinta levyvaraston levystä toimitusvalmiiksi leikkeeksi ohjelmistoineen ja laitteistoineen on noussut tärkeään asemaan.

Aliko Oy Ltd:n ja Messer Cutting Systems GmbH:n yhteistyö alkoi vuonna 2000.

Voimme tarjota asiakkaillemme ainutlaatuista asiantuntemusta Messer-leikkausjärjestelmiin, niiden huoltoon, käyttöön ja varaosiin liittyen.

MESSER-plasmaleikkausjärjestelmät

Huipputeknologiaa erityistä tarkkuutta vaativiin leikkaustöihin. Plasmaleikkaus on kehitetty erityisesti sellaisten materiaalien leikkaamiseen, joita ei voi leikata perinteisin polttoleikkausmenetelmin.

Plasmalla tarkoitetaan korkeaan lämpötilaan kuumennettua sähköä johtavaa kaasua. Sen tehtävänä leikkausprosessissa on perusaineen sulatus ja sulan kuljettaminen pois leikkausrailosta. Lähes aina plasmaleikkaus on sulatusleikkausta, jossa leikattavaan kappaleeseen sulatetaan railo.
Plasman tuottamiseen tarvitaan kaasua, joka ionisoituu suuttimessa. Suuttimen erikoisrakenteen avulla keskitetään plasmasuihku työkappaleeseen. Leikkausta voidaan tehostaa edelleen esim. ympäröimällä plasmakaari toisella kaasuvirtauksella tai vesisuihkulla.

Messerin markkinajohtajuus plasmaleikkauskoneiden osalta perustuu korkeaan teknologiseen osaamiseen mm. polttimen korkeuden tarkka asetus aloituksessa, törmäyssuojan integrointi ja polttimen automaattinen keskitys ovat tällaisia tekijöitä.

Messerin patentoitu Sensomat-korkeudensäätö pitää polttimen ja työkappaleen välisen etäisyyden erittäin tarkkana ja vakaana. Plasmaleikkausta suositellaankin erityistä tarkkuutta vaativien osien leikkaamiseen.

Plasmaleikkausta käytetään usein myös vedenalaiseen leikkaukseen, jolloin ympäristö säästyy leikkauksen aiheuttamalta melulta, säteilyltä ja hengitysilman epäpuhtauksilta.

Tutustu englanninkieliseen Messer MetalMaster 2.0 esitteeseen →

MESSER-laserleikkausjärjestelmät

Laserleikkauksen etuna ovat vakaa säteen ja leikkauksen laatu koko työalueella.
Lasermat II on varustettu monipuolisella kääntyvällä leikkauspäällä, mikä mahdollistaa 45 asteen viisteiden teon yhdessä prosessissa suorien leikkausten kanssa.

Messerin Lasermat II on entistä tehokkaampi laserleikkausjärjestelmä ja se on tarkoitettu isojen levykokojen käsittelyyn.

Saatavilla kolmena kokoversiona:

MESSER-polttoleikkausjärjestelmät

Polttoleikkaus on yleisimmin käytetty terminen leikkausmenetelmä. Joustava, helppo- ja monikäyttöinen menetelmä soveltuu parhaiten paksujen (3-250 mm), seostamattomien ja niukkaseosteisten terästen leikkaamiseen.

Polttoleikkaus soveltuu sekä käsin- että koneleikkaukseen silloin kuin ei vaadita suurta tarkkuutta. Polttoleikkausta kutsutaankin karkeaksi levyjen leikkaamiseksi.

Palamisprosessissa happisuihku hapettaa leikattavan aineen ja muodostaa palamiseen tarvittavan lämmön. Polttoleikkauksessa leikattava materiaali palaa prosessiin syötettävässä kaasussa, hapessa. Leikkaushapen puhtaudella on suuri vaikutus leikkausnopeuteen. Mitä puhtaampi kaasu, sitä parempi leikkausnopeus ja tuottavuus.

MESSER-polttoleikkauskoneet ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja tarkkuudestaan ja luotettavuudestaan. Yhtiöllä on yli 100 vuoden kokemus termisestä leikkauksesta.

Koneissa käytetyt erikoisrakenteet ovat vähentäneet huollon tarvetta. Samalla työalue on saatu optimaaliseen käyttöön ja leikkauksen laatua on parannettu.

Tutustu englanninkieliseen Messer Omnimat esitteeseen →

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous