Perustyökalut

Ylä- ja alatyökaluja tarpeesi mukaan

Työkaluvalikoimassamme on nopeat ja helppokäyttöiset vaihtokärkiset ylätyökalut (työkalurungot ja vaihtokärkimallit). Ylätyökaluvalikoimaamme kuuluvat pikakiinnitteiset kiinteäkärkiset suorat ylä- ja joutsenkaulaylätyökalut. Alatyökaluratkaisuksi suosittelemme 1V-alatyökalujärjestelmäämme sen nopeakäyttöisyyden ja monipuolisuuden vuoksi. 1V-alatyökalut voidaan lukita joko mekaanisella tai pneumaattisella pikakiinnityksellä.

Avaa kuvasto

Pneumaattinen ala­työ­kalu­kiinnitys

Erittäin nopea, kestävä ja tukeva ratkaisu

Asennettavissa matriisityökalujen tai mekaanisten adapterien tilalle, työkalun kiinnitysprofiili voidaan toteuttaa asiakkaan tarpeen mukaan. Erittäin nopea käyttöönotto – asennus koneen alapalkin/bombeerauksen päälle, pneumatiikkaletku kiinni ja adapteri on käyttövalmis.

 • Nopea työkaluvaihto, ei vaadi keskittämistä aukkojen vaihdon yhteydessä
 • 1-aukkoset alatyökalut kevyitä käsitellä
 • Palasarjojen käyttö mahdollista, paininnastat 50 mm välein
 • Asennetaan bombeerauksen päälle
 • Voimankesto 300 tn/m, kun asennuspinta vähintään 90 mm leveä
Avaa kuvasto

1V-aukkoiset alatyökalut

Kapea alatyökalu mahdollistaa vaikeammatkin taivutukset

Yksiaukkoisilla alatyökaluilla on itsekeskittävä kiinnitys, joka mahdollistaa palasarjojen käytön ja lyhentää asetusaikoja merkittävästi. Kapealla 1V-alatyökalulla voidaan taivuttaa vaikeampia muotoja. Saatavilla Wila ja Promecam yksiaukkoiset alatyökalut eri V-aukon kulmilla. Kaikkiin alatyökaluihin saatavilla myös rullavaihtoehto. Valitse työkalukuvastosta sopiva malli ja kysy tarjous!

Avaa kuvasto

Moniaukkoiset alatyökalut

Moniaukkoisia alatyökaluja asiakkaan toiveiden mukaan

Moniaukkoisia alatyökaluja valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaan laajassa kokoluokassa 60×60‒350×350 mm. V-aukkoja voidaan valmistaa kulmilla 60°‒85°. Työkalun äärimitat määräävät suurimman mahdollisen aukon koon. Aliko valmistaa myös alatyökaluja, joissa V-aukkojen kulmissa on taivutusta helpottavat rullat. Huomaa, että rullien lisääminen V-aukon kulmiin lisää työkalun leveyttä.

Avaa kuvasto

  rekisteriselosteestamme

  Ylätyökalut

  Ylä­työkalut on saatavilla kaikkiin kiinnitys­tyyppeihin

  Työkaluvalikoimassamme on nopeat ja helppokäyttöiset vaihtokärkiset ylätyökalut (työkalurungot ja vaihtokärkimallit). Ylätyökaluvalikoimaamme kuuluvat pikakiinnitteiset kiinteäkärkiset suorat ylä- ja joutsenkaulaylätyökalut.

  Vaihtokärkiset ylätyökalut ovat ALIKO-työkalujen jatkuvan tuotekehityksen tulosta. Ylätyökalujärjestelmää kannattaa harkita, kun:

  • taivutuksissa on useita eri taivutussäteitä
  • taivutettavat materiaalit ovat vahvoja
  • tarvitaan kustannustehokas ylätyökalujärjestelmä

  Ylätyökalurunkoja on kahta erityyppiä ja ne ovat saatavilla kaikilla kiinnitystyypeillä.

  • IK-kiinnitys ‒ soveltuu parhaiten kevyempiin kuormituksiin; IK-kärjet ovat myös helpompia asentaa pienemmän painonsa ansiosta
  • TK-kiinnitys ‒ ideaaliratkaisu, kun kärjet ovat isoja ja painavia; T-mallinen kiinnitys on tässä tapauksessa turvallisempi

  Huomio! IK-kärjen voi kiinnittää myös TK-kiinnitykseen!

  Ylätyökaluihin on saatavilla erikoisominaisuuksia optiona; yleisimpänä sarviterät ja pikavaihtokynnet (safety clip).

  Työkalun kiinnitys tehdään asiakkaan koneeseen sopivaksi ja työkalu mitoitetaan vaatimuksienne mukaan.

  Avaa kuvasto

   rekisteriselosteestamme