Työkalutorni

Kaikkiin särmäyspuristimiin sopiva työkaluvarasto ”apukädellä” mullistaa työkaluvaihdon

Alikon uusi pyörivä työkalutorni joystick- ohjatulla nostovarrella nopeuttaa työkalun vaihtoa merkittävästi. Apukäden tarrain nostaa helposti ja turvallisesti jopa 60 kilon painoisia työkaluja tornivarastosta särmäyspöydälle.

Myös työkalutornin pyörimistä ohjataan joystickin näppäimistä. Paineilmatoiminen tarrain tarttuu tukevasti kiinni työkalusta ja painavatkin työkalut saadaan helposti ja turvallisesti hyllystä särmäyspöydälle ja takaisin omalle paikalleen.

Työkalutorniin mahtuu jopa 2000 kilon painosta erilaisia särmäystyökaluja. Tornin avulla työkalut pysyvät järjestyksessä särmäyskoneen vieressä pienellä lattiapinta-alalla.

Konepajateollisuus automatisoituu vauhdilla ja erilaisia robotteja ohjelmistoineen on kehitetty työntekijöiden avuksi. Alikon työkalutorni nostopuomeineen on kuitenkin mekaaninen laite. Miksi näin?

Kysymykseen vastaa Alikon toimitusjohtaja Stanislav Demin: Työkalutornimme on täysin asiakaslähtöinen tuote.

Toimme viime vuonna markkinoille CNC-ohjatun työkalumakasiinin. Siinä valikosta nappia painamalla haluttu työkalu tupsahtaa siirtosillalle, josta se on helppo liu’uttaa paikalleen. Pneumaattinen lukitus- järjestelmä kruunaa työkalun vaihdon nopeuden ja helppouden. Työkalumakasiinin mahtuu työkaluja jopa 3000 kilon verran ja makasiini on ollut erittäin suosittu ostos asiakkaiden keskuudessa.

Uusi työkalutorni sopii kaikkiin särmäyspuristimiin merkistä ja koneen iästä riippumatta. Alikolla on ollut tapana tehdä pitkäikäisiä ja luotettavia koneita vaativaan konepajaympäristöön. Tässä on sellainen – ja kaiken lisäksi erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Kannattaa kysyä tarjous!

    rekisteriselosteestamme