Autotallista kovalla työllä maailmalle

Postitettu 15.09.2018

Alitalon Konepajan perustaja Hannu Alitalo aloitti koneenrakentajan uransa siellä missä moni muukin pitkälle päässyt yritys on joskus aloittanut: autotallissa. Siellä vahvaa yrittäjänpoltetta tuntenut nuori taitava tekijä suunnitteli ja toteutti ensimmäiset koneensa. Yritys käynnistyi yhteistyössä isä Simo Alitalon kanssa vuonna 1978, ja jo samana vuonna tehtiin ensimmäinen konetoimitus, itse toteutettu levyleikkuri. Ensimmäinen asiakkaalle toimitettu särmäyspuristin syntyi kaksi vuotta myöhemmin. Tuotenimi syntyi yrityksen nimeä sopivasti yhdistelemällä, ja sinä se on pysynyt siitä lähtien: Aliko.

Vuosien varrella on koettu ylä- ja alamäkiä, kaikesta kuitenkin aina selviten hyvällä porukalla, suomalaisella sisulla ja hieman hullunrohkeudellakin. 1990-luku ja 2000-luvun alku olivat meille erilaisten tuotesovellusten ja kasvun aikaa. Yritys uudisti tuotepalettiaan mm. Aliko Giant-särmäyspuristimet kärkenään ja panosti vientimarkkinoille. Aina on kuitenkin menty asiakkaan tarpeet edellä, mikä näkyy vuosikymmeniä kestäneissä asiakassuhteissa.

Tämän päivän Aliko on vahvassa iskussa, kiitos viime vuosikymmenen oikeiden strategisten ratkaisujen. Hannu Alitalo on edelleen pääomistajana mukana yrityksen hallituksessa, mutta käytännön arkea pyörittää nyt uusi sukupolvi loistavia alikolaisia toimitusjohtaja Stanislav Deminin ohjatessa laivaa.

Alikon 40-vuotisjuhlia vietämme syyskuun lopulla. Kerromme sitten, miten juhlissa kävi...

Lue 6. syyskuuta 2018 Konekuriirissa ilmestynyt artikkeli tästä »