Flinkenberg ja ALIKO tiivistävät yhteistyötä

Postitettu 05.05.2017

Flinkenbergin teräspalvelukeskuksessa Valkeakoskella on ollut vilkas kevät. Tämä on näkynyt niin omassa tuotannossa kuin alihankkijoillakin. Tuotantokapasiteettia on nyt päätetty vahvistaa särmäyksen osalta. Uusin investointi on ALIKO SP3000-160 särmäyspuristin.

Teräspalvelukeskuksen johtajan, Marko Haapalan, mukaan pula alihankintakapasiteetista sai ottamaan yhteyttä pitkäaikaiseen yhteistyökumppaniin, ALIKOon. Näin suunnitelmat särmäyskapasiteetin lisäämisestä ja uuden särmän hankinnasta saivat alkunsa. Uuden särmäyspuristimen tuli olla nykyistä ALIKO SP4200-500 puristinta pienempi, ketterämpi ja nopeampi. Vaihtoehtoja oli joko uuden tai käytetyn särmäyspuristimen hankinta.

ALIKOn tuoteasiantuntija, Timo Valtanen, otti Flinkenbergin haasteen vastaan ja kartoitti ALIKOn tarjonnan sekä uusista että modernisointiin tulevista laitteista. Vastaan tuli ALIKOn alkuperäinen vuonna 1997 valmistettu SP3000-160 särmäyspuristin, joka oli ollut kuntayhtymällä vähäisessä koulutuskäytössä. Laitteen modernisointi sisältäisi ohjausjärjestelmien päivityksen ja särmäystyökalujen uusinnan.

Särmäyspuristin päivitettiin nykyaikaiseksi vaihtamalla koneeseen Cybelec ModEva Pac -ohjaus ja CNC-tarkkuusbombeeraus. Tuotantotehokkuutta työturvallisuuden ohella saatiin uudella LazerSafe-turvajärjestelmällä sekä ala- ja ylätyökalujen pikalukitusratkaisuilla. Laaja työkaluvalikoima täydensi kokonaistoimitusta.

Kaupat ALIKO SP3000-160 modernisoidusta särmäyspuristimesta tehtiin pikaisesti. ALIKO hoitaa kokonaistoimituksen avaimet käteen -periaatteella. Uusi modernisoitu särmäyspuristin asennetaan käyttöön toukokuun puolessa välissä.

Lue lisää Oy Flinkenberg Ab:n nettisivuilta »