Alikon tarina

INNOVATIIVINEN TUOTEKEHITTELY, SUUNNITTELU JA JOUSTAVUUS

Alitalon Konepajan perustaja Hannu Alitalo aloitti koneenrakentajan uransa siellä missä moni muukin pitkälle päässyt yritys on joskus aloittanut: autotallissa. Siellä vahvaa yrittäjänpoltetta tuntenut nuori taitava tekijä suunnitteli ja toteutti ensimmäiset koneensa. Yritys käynnistyi yhteistyössä isä Simo Alitalon kanssa vuonna 1978, ja jo samana vuonna tehtiin ensimmäinen konetoimitus, itse toteutettu levyleikkuri. Ensimmäinen asiakkaalle toimitettu särmäyspuristin syntyi kaksi vuotta myöhemmin. Tuotenimi syntyi yrityksen nimeä sopivasti yhdistelemällä, ja sinä se on pysynyt siitä lähtien: Aliko.

Vuosien varrella on koettu ylä- ja alamäkiä, kaikesta kuitenkin aina selviten hyvällä porukalla, suomalaisella sisulla ja hieman hullunrohkeudellakin. 1990-luku ja 2000-luvun alku olivat meille erilaisten tuotesovellusten ja kasvun aikaa. Yritys uudisti tuotepalettiaan mm. Aliko Giant-särmäyspuristimet kärkenään ja panosti vientimarkkinoille. Aina on kuitenkin menty asiakkaan tarpeet edellä, mikä näkyy vuosikymmeniä kestäneissä asiakassuhteissa.

Tämän päivän Aliko on vahvassa iskussa, kiitos viime vuosikymmenen oikeiden strategisten ratkaisujen. Käytännön arkea pyörittää nyt uusi sukupolvi loistavia alikolaisia toimitusjohtaja Stanislav Deminin ohjatessa laivaa. Yrityksellämme on takanaan jo yli 1 300 konetoimitusta, Suomeen ja ympäri maailmaa.

Alikon vahvuutena on aina ollut innovatiivinen tuotekehittely, suunnittelu ja joustavuus. Suomessa valmistetut koneet edustavat alansa huipputeknologiaa ja laatua. Useat ensimmäisistä koneistamme ovat edelleen aktiivisessa tuotantokäytössä.

2016 alkaen yrityksemme keskittyy yhä tarkemmin ydinosaamiseensa, isojen särmäyspuristimien tuotekehitykseen, suunnitteluun ja elinkaaripalveluihin. Aliko Oy Ltd pyrkii vastamaan tarjonnallaan ja osaamisellaan yhä paremmin levyntyöstöalan muuttuviin tarpeisiin. Olemme erikoistuneet särmäyspuristimiin, joissa on yli 3000 mm särmäysleveys ja yli 220 tonnin puristusvoima.

Levyleikkureihin ja plasmaleikkauslaitteisiin tarjoamme jatkossa edelleen huolto- ja modernisointipalveluja sekä varaosia.

    rekisteriselosteestamme